Plättar och sommarlov

Det är sommarlov!! Jag har också deltidssommarlov. Alldeles ljuvligt. Här hemma har vi kommit in i en nygammal rutin: att steka plättar till frukost. Med lite tur, så räcker de även till lunch (dubbel sats kan behövas!). Praktiskt med barn som ibland sköter sig själv, ibland är ute på utflykt. 

Vill därför påminna om dessa smarriga plättar från min bok ”Ärlig mat” (som är slut i lager, tyvärr). De smakar ljuvlig och är verkligen ett litet kraftpaket av näring.

2 dl mandelmjöl (du kan blanda ut med annat mjöl om du vill, ex rårismjöl)

2 sk fiberhusk

2 dl mandelmjölk (eller annat mjölkalternativ)

2 ägg

1 nypa vaniljpulver

olja att steka i

Vispa ihop och stek till små plättar.

På bilden serverar jag dem med bananglass och nötkräm:

Bananglassen är 1 fryst banan som mixas med 1/2 tsk kanel och 1/2 tsk vaniljpulver.

Nötkrämen är 1 dl rostade hasselnötter (det finns färdiga på ICA), 2-3 msk kakao, 2 tsk honung och 1 msk kokosolja, som mixas ihop med stor tålmodighet i exempelvis en minihackare. Skulle du råka ha en ruta mörk choklad ligga och skräpa kan du med fördel kasta i den också.

Njut av sommaren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =