Så har du aldrig sett mig!

Jag älskar fast food! Det har du säkert anat, men jag gör ju mitt bästa för att puffa folk i en riktning mot mer rejäl mat än gängse fast food. Det finns ju bättre och sämre fast food. Jag gillar den grova och grova och gröna bäst, men den är ju inte allt för vanlig.

I våras fick jag dock i uppdrag att utforma meny och ta fram recept till en vegan fastfoodrestaurang. Fast food i min smak! Med massor av fibrer och grönsaker: Burgare, pizza, tex mex. Ostbricka, tapas, lunchsallader och vettiga frukostar. Och så lite sötsaker.

Smaken i fokus. Snaskig mat för den som valt att leva som veganskt, men kanske alltid vill äta böngrytor, utan även vill njuta av burgare, pizza, ostbricka och annat gott. Men också snaskig mat för den som inte valt att leva veganskt, men som ändå vill ha god mat från växtriket. (Vi är många!)

Och, om man vill, med pommes frites till. Eller en öl eller ett glas vin. Inga pekpinnar där. Bara matglädje, möjligheter och goda smaker!

Nu har stället öppnat, Vegan House i Fältöversten. Jag har efter en intensiv arbetsinsats under vår och sensommar börjat skjuta ut mig själv för att överlåta på den duktiga personalen att förvalta mina recept. Det gör de så bra, men det är lite som att lämna sin förstfödde på dagis: Det är klart att det går bra, men det är svårt att inte ringa och kolla läget en gång i timmen och det kräver sin morsa att hålla sig därifrån för att dra upp dragkedjan på jackan i höstkylan (dvs motsvarigheten i ett kök: smaka av en gång extra, kolla temperaturer, göra ytterligare stekprover osv).

Hönsmorsan får hålla sig i schack, för nu fylls mina arbetsdagar på med andra uppdrag: tidningar ska göras, kurser och utbildningar ska genomföras och föreläsningar ska hållas.

Och än en gång lovar jag: Mer action här i bloggen! Lovar och återkommer om nya spännande tilltag!

Älskar vardagen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 6 =