Studentliv och studentmat

Det blev en sväng med influensa (som jag sluppit hela mitt vuxna liv) och en eländig öroninflammation på det. Inte klokt. Aj. Det var det sportlovet. ”Tur att du inte satt i en dyr stuga i Åre” sa någon, lite käckt. Så kan man ju välja att se det om man ska vara tillkämpat optimistiskt medan man torkar blodblandat var örat och pysslar om febriga avkommor…

Men det här ska inte handla om det. Jag tänkte bara reflektera lite över mina studier, som passar mig som handen i handsken. Alltigenom vetenskapligt förankrat, inga svulstiga hittepå-löften, bara fullständig realism. Superkul. Superbekräftande.

Studentlivet innebär ju en lite stramare plånbok och det inspirerar mig till att experimentera mer med massor av näring för lien kassa. Egen havremjölk går dock inte hem hos ungarna. (Annat än i pannkakorna). Solrosmjölk blev jag själv väldigt förtjust i, gott och krämigt i chiapuddingar och smoothies.

1 dl solrosfrön

2 fikon

6 dl vatten

Lite salt

Mixa länge och väl, sila av och ställ i kylen till det är dags för en smoothie! Pulpen kan röras med två ägg och lite kryddor och stekas till matiga plättar!

Skickat från min iPhone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 5 =