Sommar i köket – eller skolbänken?

Det senaste halvåret har jag tillbringat mestadels på universitetet för att fördjupa mina egna kunskaper inom näringslära, så det kanske inte är så konstigt att jag i denna majsol har extra starka sommarlovsvibbar. Mellan morgondopp och kvälldopp tentapluggar jag och beter mig sommarlovsaktigt i största allmänhet: Lite senare kvällar, tidigare morgonpromenader och enklare matlagning.

Men även om det rent faktiskt är sommarlov för min del snart, så dröjer det ett tag innan det blir tid för ledighet. I juni står jag nämligen själv och undervisar som vanligt, både i köket och i lektionssalen, då vi kör våra sommarintensiva utbildningar på Medborgarskolan. Det har vi gjort de senaste åren och det brukar vara underbara veckor med härliga människor som lägger en viss del av sin sommar på att stanna hemma i eller resa till Stockholm för en rejäl fördjupning i vegansk matlagning, raw food eller – nytt för i år – näringslära.

Som en del av semestern eller som ett steg på vägen till en ny yrkesroll. Eller kanske som komplement till ett yrke där kunskaper inom mat, hälsa eller näringslära är viktiga.

Sommartid går det inte att göra för tungt allvar av grön matlagning och näringslära; vi håller grupperna små, lämnar stressen kvar utanför och ger plats för kreativt skapande i köket. Vi varvar in ogräspromenader – eller foragering som det ju heter när man går ut och plockar ätliga växter i naturen – och ser till att njuta lite extra av lyxen att ha tillgång till alla de grönsaker och frukter som är i säsong såhär på sommaren.

Är du i planeringsfasen för sommaren, eller helt enkelt sugen på att bryta vardagsrutinerna lite tidigare än planerat och kicka igång sommaren med en spännande, lärorik utbildning så är det hög tid att kika in på sommarens utbud och anmäla sig nu! Vi håller som sagt grupperna små sommartid och vips så är det fullt! (Och det är långt till nästa sommar…)

Läs mer om sommarens utbud här:

NÄRINGSLÄRA

VEGANKOCK

RAW FOODKOCK

Jag hoppas att vi ses och får en härlig start på sommaren tillsammans, med dagar fyllda av näringsrik mat eller matig näringslära! Jag fyller på med ett par bilder längre ner från tidigare somrar som ett litet smakprov! Det är godsaker från raw foodköket som får mina sommarkänslor att gå i spinn: fyllda, heta champinjoner, ljuvliga desserter, patéer, pannkakor med snaskiga tillbehör med mera med mera.
  

  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − elva =