
Glass i stora lass!
Lite glass inspiration såhär i värmen!
MANGOGLASS
1 dl cashewnötter
250 g fryst mango
Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare, med s-kniv i botten. Tillsätt därefter mango och mixa TÅLMODIGT tills du har en krämig glasskonstitens!
Klart!
(Nej, det är inte så läcker att ställa in den i frysen och ta fram den 4 timmar senare. Då är det bara en isklump… Ät (upp) och njut direkt!)
HALLONGLASS
1/2 dl cashewnötter
200 g frysta hallon
1-2 tsk honung
Gör som ovan! (Ja, ät upp även denna direkt…!)
BLÅBÄRSGLASS
2 mogna bananer
200 g frysta brlåbär
1/2 dl hasselnötssmör (eller rostade hasselnötter. ICA har goda, kör dem först i mixern, så att de hackas till eller smör)
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
Kör allt i en matberedare till en slät glasskonsistens!